top of page

" Започни да правиш това, което е необходимо;  след това прави това което можеш; и изведнъж ще откриеш, че правиш невъзможното."

                                                                                                         Св. Франсис от Асизи

WORK ​PROCESS

             Ирина се вълнува от музика от 9-годишна. Тогава нейната майка й купува първата китара. 

             На 14 години започва уроци при Павел Павлов.

             През 2002 г. завърша НБУ със специалност "Поп китара", като започва образованието си при Панайот Панайотов и го продължава при Никола Драгнев.

            След дипломирането си продължава своята квалификация при Георги Мирчевски.

            Нейният професионален път започва в bTV, като изпълнител в ежедневно популярно телевизионно шоу  (1999 - 2003).

            През 1999 г. участва в написването и записа на музиката към театралната постановка "Оръженосецът и рицарят". Същата година с формацията, в която свири тогава, печели награда на фестивала за авторска песен "Сребърен Ерос - 1999".

          Участва в разнообразни музикални формаци,  усвоявайки различни китарни техники и стилове.

  • Twitter Square

Follow me on Twitter

  • flickr-square

Follow me on Flicker

           От 2005 г. работи като преподавател по китара в стиловете блус, поп, рок, фънк и  фюжън. Учениците й успешно се представят като инструменталисти в локални групи и като студенти в Музикалния факултет на НБУ. 

           През месец май 2010 г. свири на сцената на Kornegay Arena, в град Mount Olive, САЩ.

          На конкурса за рок, поп и джаз китара "Музика без граници", проведен през 2012 г. в гр. София нейни ученици са отличени с първа и втора награда и участват в телевизионно предаване по БНТ. На същия конкурс през 2013 г. двама от учениците й са отличени с първи награди в категориите за електрическа рок китара и "Fingerpicking style".

         През  месец юни 2013 г. в Guadalajara, Jalisco (Мексико) - свири на интернационална конференция на латиноамериканските държави.

           Пише авторска музика и се реализира като аранжор и студиен музикант в различни музикални проекти, два от които са: "Сърдечен ритъм" - музика и стихове Димитър Христов (2011), "Fingerpicking Solos for Classical, Acoustuc and Electric Guitar" (2013) - автор Павел Павлов. 

bottom of page